Microferm

Door het gebruik van chemische meststoffen kreeg het bodemleven het de afgelopen decennia zwaar te verduren. De zouten die hierin aanwezig zijn hebben een negatieve invloed op het microbiële leven met alle gevolgen van dien. In de meeste gevallen zal het organische materiaal die op de bodem terecht komt gaan rotten. Tijdens dit proces gaat er enorm veel energie verloren en worden schadelijke restproducten gevormd. Dit zijn niet volledig afgebroken stofwisselingsproducten zoals ammoniak, methaan, waterstofsulfide… die veelal giftig zijn voor planten.

Het toepassen van Microferm, een verband van samenwerkende microorganismen, op uw gronden zorgt er voor dat de microbiële flora verbeterd/hersteld wordt.

Hierdoor wordt komaf gemaakt met rotting en wordt organisch materiaal gerijpt/ gefermenteerd. Hiermee bedoelt men dat er een omzetting plaatsvindt waarbij goed opneembare (an)organische materie gevormd wordt en quasi geen energie verloren gaat. De gevormde stofwisselingproducten waaronder natuurlijke antibiotica, anti- oxidanten, vitamines en enzymen dragen bij tot een goede plantengroei, weerstand en kwaliteit.

Naast een optimale benutting van het organische materiaal brengt het gebruik van Microferm op het land nog andere voordelen met zich mee. Zo zien we dat de flora aanwezig op landbouwgewassen versterkt wordt waardoor de weerstand integraal omhoog.

BijlageGrootte
PDF-pictogram Brochure Microferm789.54 KB