Biovoeding dieren

De voeding van Bio-Ron is uniek omdat deze gemaakt is van volledige hele granen en zaden welke afkomstig zijn van gecontroleerde biologische teelt.

Deze pure diervoeding is een waardevolle aanvulling bij grassen en hooi qua voedingstoffen en zorgt voor een verhoging van de diversiteit en vitaliteit van het dieet.

In onze optiek wordt diervoeding onnodig veel bewerkt om het zogezegd beter opneembaar te maken. Hierdoor gaat juist een groot deel van de oorspronkelijke voedingswaarde verloren en wordt het verteringssysteem lui gemaakt.

Onze biologische voeding is gewoon smakelijk en compleet van zichzelf.
Door de biologische teelt methoden ligt de kwaliteit dicht bij die van wat de dieren in de vrije natuur zouden eten. Daarom wordt dit voer ook door alle dieren graag gegeten. Zij herkennen de kwaliteit.

Van biologische voeding hoef je ook minder te voeren, je voert minder maar geeft meer.

Bio-Ron produceert eenvoudige maar zeer hoogwaardige diervoeders.
Onze graan mengelingen waren oorspronkelijk bedoeld voor paarden maar ondertussen worden deze 'paarden' voeders ook aan veel andere diersoorten gevoerd die granen en zaden op het menu hebben staan.

Verder is het totale voermanagement (zoals o.a. de kwaliteit van het ruwvoer) sterk bepalend of alleen graanvoeding voldoende is om een dier goed op conditie te houden.


Voor een, al dan niet tijdelijke, ondersteuning van een individueel dier bieden is er aanvullende voeding van dezelfde kwaliteit als de basisvoeders, zoals :

  • Bio-Chi en Bio-Treats (extra vitaminen, mineralen en omega's op basis van oliekoeken, groente, fruit, kruiden en specerijen)
  • Bio-Bokashi's (pre- pro- biotisch gefermenteerde granen, zaden en groenten voor een gezonde maag en darmflora)
  • Bio-lijnzaad (maag en darmwand, huid en hoeven conditie)
  • Zeewier (extra mineralen, metalen en vitaminen)
  • Veendrenkstof (heilzame veenmodder rijk aan essentiele voedingstoffen, in- en uitwendig)
  • Diatomeeënaarde en verschillende voedingssupplementen op basis van kruiden.